Opleiding Monic Groen

Achtergrond

Opleiding van de kinderbekkenfysiotherapeut in AmersfoortIn 1989 heb ik mijn opleiding aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie afgerond. Daarna heb ik twee jaar in Duitsland gewerkt als “Krankengymnastin”. Na terugkeer in Nederland heb ik als fysiotherapeut waargenomen in een ziekenhuis. Vervolgens heb ik tien jaar gewerkt in diverse particuliere praktijken in de regio Amersfoort. Tegelijkertijd heb ik scholing gevolgd op het gebied van manuele therapie.

In 1999 heb ik een praktijk overgenomen en ben ik mij gaan specialiseren als bekkenbodemfysiotherapeut. Sinds 2006 ben ik officieel geregistreerd als bekkenfysiotherapeut.

Via het NPI heb ik in 2014 de cursus functiestoornissen van de bekkenbodem van kinderen gevolgd en succesvol afgerond. Aan de SOMT in Amersfoort ben ik in hetzelfde jaar ook gestart met de combi-opleiding Master of Science voor bekkenfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie. In oktober 2015 heb ik aan alle Master eisen voor het diploma kinderbekkenfysiotherapie voldaan en heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Met dit specialisme verwacht ik patiënten, volwassenen en kinderen, nog beter te kunnen helpen bij het oplossen van onder andere incontinentie problemen.

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk patiënten zelf middelen in handen te geven om grip op hun klachten te krijgen. Het voelen en ervaren van het eigen lijf en oefeningen op maat zijn daarbij essentieel.

In mijn vrije tijd tennis ik graag en van kinds af aan musiceer ik. Na een aantal jaren zangles te hebben gehad treed ik regelmatig op met een vrouwenkoor. Tot slot ben ik getrouwd en heb drie kinderen.

Voor meer informatie zie ook mijn Linkedin profiel:

Profiel Monic Groen op Linkedin

Als u een afspraak wilt maken klik dan
hier.